Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το αρχαίο θέατρο της Ήλιδας είναι κτισμένο στα βόρεια της αρχαίας αγοράς, σε μια παλιά αναβαθμίδα του Πηνειού ποταμού, η οποία διαμορφώθηκε κατάλληλα για τον σκοπό αυτόν. Το θέατρο κτίστηκε τον 4ο αι. π.Χ. Σοβαρές καταστροφές μάλλον από σεισμό κατά την ύστερη ελληνιστική εποχή, οδήγησαν στην αντικατάσταση του δυτικού αναλημματικού τοίχου από έναν νεότερο. Μετασκευές υπέστη και στα ρωμαϊκά χρόνια.

Παρουσιάζει την μάλλον σπάνια ιδιομορφία ότι το κοίλο του ήταν χωμάτινο. Λίθινη επένδυση υπήρχε μόνο στις ανόδους που επέτρεπαν την πρόσβαση στα διάφορα σημεία του, κατά μήκος των παρόδων και σε μια σειρά λίθινων εδράνων στο κατώτερο τμήμα του. Έξι διάδρομοι ανόδου, πλάτους περίπου ενός μέτρου, στρωμένοι με ποταμίσιες πέτρες (κροκάλες), χώριζαν το κοίλο σε επτά κερκίδες. Ισχυροί αναλημματικοί τοίχοι συγκρατούσαν την επίχωση του κοίλου και διαμόρφωναν με τα πλευρικά διαμερίσματα της σκηνής τις δύο παρόδους του θεάτρου.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περιφερειακή ενότητα: ΗΛΕΙΑ
  • Δήμος: ΗΛΙΔΑΣ
  • Τοποθεσία: Αμαλιάδα
  • Site: https://ilia-olympia.org/%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%89%cf%83%cf%8c%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1/%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%ae%ce%bb%ce%b8%ce%b1%cf%84%ce%b5/
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: (+30)2624022629, (+30)2624023754
  • Lat: 37.8929126
  • Lon: 21.378144Διαβάστηκε 148 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 10:06
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αρχαία Ολυμπία Κάστρο Χλεμούτσι »

CIAK Δυτικής Ελλάδας

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δημιούργησε το δικό της Film Office για την υποστήριξη και τη διευκόλυνση ανάπτυξης οπτικοακουστικών παραγωγών της Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για ένα γραφείο προσέλκυσης και υποστήριξης οπτικοακουστικών παραγωγών, το οποίο αποτελεί το σημείο πρώτης επαφής και αναφοράς κατά τη διάρκεια γυρισμάτων κινηματογραφικών παραγωγών στην Δυτική Ελλάδα.

 
©2021 CIAK Δυτικής Ελλάδας. All Rights Reserved.

Search